BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 30, 2009

2009


2009 kian melabuhkan tirainya.2010 will be coming for new episode of our life.2009 meninggalkan seribu kenangan yg plg terindah dlm hidup wlpun ada yg hitam kita lupakan yg hitam itu..

Jan

  • I'm engaged on 26 Jan 2009.

Feb

  • I'm 25 years old..

March - June

  • wedding preparation. penat + tension + byk giler dugaan...Alhamdulillah everything done smoothly..

July

  • Finally , I'm a wife to a person that i really love. Thank you sayang because make my dreams come true. Show me how wonderful married life is :)
  • Honeymoon..yeah!!!!!.nexus karambunai is very beautiful.InsyaALLAH kalau ada duit & masa blh p lagi.i like!!!!

August - Dec

  • My hubby Birthday on 17 Dec 2009.
  • Honeymoon lagi kt penang & lumut J
  • sesgt la bz sbb ada audit site oleh MCMC.fuh!!!! mmg penat giler
  • cuti seminggu until next year..hohohoo

Azam 2010????

  • Jadi isteri yg lebih baik
  • belajar masak yg sedap-sedap
  • dapat rumah baru.yahoo!!!!
  • simpan duit utk beli brg2 rumah..no more new shoes, handbags :(
  • kuruskan badan.
  • Having a baby :) InsyaALLAH

Semoga 2010 akan lebih best, bahagia & berjaya. Chaiyok !!!

Saturday, December 26, 2009

Rock The world 9


dpt sticker VIP, masuk pakai pas artiste, di'interview ' oleh MELODI , hujan lebat giler tp sempat berlindung bwh khemah Badger, performance my hubby with jayzuan yg best & ramai yg dtg support( wlpun bsh kuyup dlm hujan), dinner kt sec 7 yg best!!!!!... a wonderful day :)

Saturday, November 7, 2009

kembali...

setelah sekian lama menghilangkan diri....kenapa???? entahla saya pun tak pasti.ehmmm..kemalasan yg sudah mencapai tahap yg kritikal.lebih suka menjadi silent reader.skrg ni ada la sedikit kerajinan membuka semula blog ni. dlm bbp bulan ni mcm2 dh terjadi dlm kehidupan..

1. menjalani ibadah puasa bersama suami tersayang. buat pertama kali paksa diri utk bgn 4 pagi masuk sahur utk suami & keluarga mertua...Alhamdulillah berjaya wlpun ada bbp kali terbabas

2. berhari raya bersama suami & my lovely family..pengalaman raya sakan " dr perlis ke KL"..giler betul.thn depan blm pasti..mgkn dr KL ke perlis pulak :)

3. Rumah dlm proses.... Alhamdulillah dpt membeli rumah sendiri akhirnya setelah berhempas pulas mencari istana idaman..Agreement dgn lawyer sudah selesai.menunggu proses mendapatkan geran dr pejabat tanah..InsyaALLAH hujung thn ni @ awal thn depan blh la pindah...yahoooo!!!!

oklah...mahu membantu MIL mengemas rumah :)



Saturday, August 22, 2009

Selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak



Sudah lama tak update blog ni.malas sgt rasanya. Lagipun lepas kawen ni time utk rehat rasa mcm kejap je.yelah dl ms bujang opis dgn umah sewa dkt je. sejak kawen kena bgn awal pagi.pukul 6.30pg dh kena gerak dr shah alam ke opis kt jalan pantai baru.Nasib baik la opis kita org dekat je.dekat sgt :) tp bkn 1 company ye..
Bulan puasa ni waktu keje dh berubah.dr 8pg - 4.30ptg.nampak gaya lepas sahur tak leh la nk tido.kena bersiap lepas subuh terus gerak.Hari ni dh hari ke2 berpuasa.1st time berpuasa bersama suami & keluarga mertua. Nak cite skt kisah ms 1st sahur sabtu lepas.saya dh semangat mlm tu konon-konon nk bgn awal tlg my parents in law prepare sahur.tepat jam 4.15pg jam berbunyi tp tak bgn jgk.hihihii..akhirnya pukul 4.45pg br la dpt bgn & terus p dapur.Tup..tup my parents in law dh siap kan sume.alamak segannyer!!!!! rasa bersalah sangat.( apa la punya menantu..huhu)..saya pun dgn tangkas membantu la apa yg blh dibantu time termasuk la kejutkan my hubby yg nyenyak tido ( jeles betul tgk dia).. Siap je mkn sume saya pun tlg la kemaskan. hehehe nk cover sbb bgn lmbt td.
Pagi ni saya bgn pukul 4.00 pagi tau.ingat dh plg awal.smpi je dapur tgk ayah mertua ku dh sibuk memasak.awalnyer abah bangun...takpa kali ni sempat la bantu banyak sikit.kalau ualls nk tau my father in law ni sangat rajin & pandai masak.segan dgn dia sbb saya tak la pandai sgt.Ibu mertua ku agak kepenatan sbb bejaga mlm menjaga cucu yg baru dilahirkan.
That's all for this time about my sahur' story...Puasa sebulan ni.banyak lagi sahur & berbuka pose nk dilalui.
Kepada semua, selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak.Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun lepas.


Saturday, August 1, 2009

Majlis Tandang di Shah Alam



Alkisahnyer...pada 11.7 lepas, majlis tandang saya di shah alam. sebelum majlis tu nk discuss dgn photographer nk buat outdor pada sebelah paginye.so lepas tu blh la terus ke majlis sebelah my husband.taknak buat ptg sbb takut penat sgt & takut tak sempat nk layan kwn2. so we decide buat sblh pgi jam 10pg di taman tasik shah alam ( sebelah mahkamah).. Nasib baik la buat sblh pagi sbb tak panas sgt & abg faizal( photographer) tu ckp bgs buat pagi sb pencahayaan pun bagus..sbnrnye photographer hari tu paksu saya je.tup tup pagi tu dia ajak abg faizal tu dtg.abg faizal ni professional photographer.dia la ambik photo utk final mentor.
macam-macam aksi la kitaorg kena buat time tu.melompat,peluk,laga hidung..arghhh mcm2 la.baru la tau susah jgk nk jd model ni. tgk gmbr cantik tp disebaliknyer ALLAH yelah yg tahu.apa-apa saya sgt berpuas hati dgn hasil keje abg faizal tu. gambar tak dapat lagi.ni gambar dr camera hazwan( bakal adik ipar) yg merangkap 2nd photographer. Ada bakat si hazwan tu tp nanti dah jd doktor sempat ke nk jd photographer lg???
enjoy la gambor nie ye.kalo ada aksi yg menyebabkan anda semua meluat, rasa nk muntah minta maap ler.sila la abaikan ye :)














Majlis tandang tu berjalan dgn lancar. smpi kol 11 mlm org still dtg. terima kasih kepada sume yg hadir memeriahkan majlis saya & en ninja....

Perasan tatkala ini :)

Sebulan sudah bergelar isteri kepada En Ninja.hehehe..apa kah perasaan saya? ehmm..sangat-sangat la bahagia.hanya org yg dh kawen je faham perasaan nie. betul tak??
Kadang-kadang rasa mcm tak percaya je.betul ke aku dh kawen ni? Sila la sedar Pn Ainul..hikhihkhik
Alhamdulillah, syukur pada ALLAH sbb memberikan kebahagian ini. Harap kebahagian ni kekal selamanya.Amin!!

ni ada la upload skt gmbr masa sanding 4 julai lepas..



my parents & parents in law



Sesi makan-makan..( terpaksa kontrol mkn.mkn skt je..huhuhu)


My Big family :)

Tuesday, July 14, 2009

Akad Nikah


Selepas 12 hari bergelar isteri, baru la nk upload gmbo.hehehe..Alhamdulillah segala yg dirancang berjalan dgn lancar wlpun ada la skt2 dugaan yg berlaku :).tanggal 3 Julai 2009, lepas solat asar, majlis akad nikah dilakukan di masjid kg saya. Sejak pagi jumaat, hati asyik berdebar je.hehehe ... mcm2 benda bermain kt kepala otak ni." aku dh nak kawen ke nie???" perasaan tak percaya.pukul 1tgh hari tu 2 0rg sahabat baik saya ms belajo kt UTM dl dtg.Thanks anid & mas, sudi dtg dr jauh.dlm kol 3 ptg tu, maksu dtg utk makeup.sejam la jgk nk menadah muka ni.rasa mcm muka ni dh kena makeover lak.yelah org mana penah makeup. adik saya siap ambik gmbo sblm & slps.ceh kureng asam.tau la tak cun kalau tak makeup.kalau makeup pun cun la skt..hehehehe
dah siap makeup nk pakai baju pulak.time pakai tudung la susah skt.tudung yg saya beli tu terlembik la pulak.punya la susah nk bentuk tudung.time tu rasa nk nangis je..huahuahua!!!!sbb tu la muka saya nampak bulat ms akad nikah :(
tgh sibuk2 nk pakai tdg ni, pakteh ketuk pintu suruh cepat skt sbb dh masuk asar.kelam kabut la kitaorg.time tu dh kol 5 lebih dah.punya la lama nk bersiap.
smpi kt masjid, nampak en ninja & familynyer.arghhh!!! debar dihati semakin kuat..yelah dh lama tak jumpa en ninja.rasa malu la pulak.hihihi.
majlis akad nikah bermula. kena dgr khutbah nikah dl.punya la lama.kali saya smpi dh kebas.nak kawen punya psl,sabo jelah.dr jauh nampak la en ninja yg berpeluh2.
kemudian kedengaran " aku terima nikahnya 'Ainul Fadzilah Bt Mohd Mustafa dgn mas kahwin RM **** tunai"..lebih kurang mcmtu la. tak tau nk cite perasaan time tu.suke, hepi, berdebar sumenyer ada. Akhirnya aku dh bergelar isteri...yeah!!!!




* saat sblm bergelar isteri *



***Mr & Mrs Ninja***



Wednesday, July 8, 2009

My hand bouquet

saja nak share hand bouquet saya. simple je tp saya sangat puas hati.hehehe


Hand bouquet masa akad nikah



Hand bouquet untuk sanding..

untuk majlis tandang????? tgguuuuu!!!! nanti saya update lagi.majlis tandang sabtu ni.nanti tak suprise la pulak. :)

Monday, July 6, 2009

Alhamdulillah

Syukur segalanya sudah selesai.Akhirnya saya sah bergelar isteri kepada En.Muhammad Faiz aka En Ninja.






Thursday, June 25, 2009

Balik kampung

esok saya akan bertolak pulang ke kampungku terchenta..hehehe..pagi-pagi lagi dh nk gerak ni.Harap perjalanan esok berjalan lancar.semoga saya selamat sampai ke destinasi yg dituju.Kemudian proses utk mengemaskan rumah akan bermula...yeah!!!!!

caucincau .....

Wednesday, June 24, 2009

Sesi mengemas + emosi bermula

Hari ni ambik cuti khas utk kemas bilik & packing barang sebelum outstation & balik kampung jumaat ni. Masa tengah lipat2 baju utk dimasukkan ke dlm beg, air mata ni tiba2 je mengalir dgn lajunye.sebak betul bila terpk nk tinggalkan zaman bujang & kwn2 umah ni. 6 thn kitaorg bersama.byk sgt suka & duka bersama.4thn kt UTM dan bila dapat keja,keje kt tempat yg sama dok serumah hampir 2 thn.arghhhh!!!! sedih betul bila terkenangkan kenangan lalu.

Lepas ni saya tak mungkin lagi akan dapat karoke bersama2 mereka dlm kete lps balik kelas mengaji.huhuhuhu...rindu utk tgk cite slot akasia stp hari kol 6.30ptg smbl2 mengumpat.hahahaha!!!rindu p picnic sama2...rindu p tgk wayang lewat mlm.rindu gaduh dgn korang..rindu masakan korang..rindu telatah korang...rindu semuanya....
Apapun ini adalah kehidupan.kita still blh jumpa kt opis kan wlpun department lain2.jumpa time bekfes nanti :)

* to my housemates " Aied, nierah,ura,nani & eila" thank u very much *

Thursday, June 18, 2009

P outstation lagi

Next week kena p outstation lagi??? Khamis & Jumaat nest week saya kena ke Ipoh utk meeting and site survey projek saya disana. " dh nk kawen pun nk p survey lagi ke?? nanti hitam kang".tu la kata2 org opis bila tau saya kena p outstation next week. saya senyum jela.adakah saya workaholic person?? tak jgk sbnrnyer.tp apa yg perlu saya settle kan sblm cuti pjg better settle kan dulu.lagi pun lepas je survey kt ipoh tu saya blh la terus balik rumah.Nasib baik la saya jaga projek area my hometown Perak..tu yg tak kisah sangat.hehehe


* dah start excited nk balik kampung *hehehehe****

Kad selamat sampai pada tuannye

Alhamdulillah, smlm bbp kwn2 saya bgtau yg kad saya telah pun mereka terima.syukur sbb sampai dgn selamat.tinggal 2 minggu je lagi !!!!!

Wednesday, June 17, 2009

Kad sudah dipos

Start isnin lepas & semalam, saya dah pos hampir semua kad2 kpd kwn-kwn sume.Hopefully kad-kad tu selamat sampai kpd tuan empunya diri. tadi baru je dpt call dr kontraktor klang yg dia dh dpt kad saya.terkejut katanya.tak sangka saya dh nak kawen. saya ckp la nk bg suprise..hehehe

smlm time lunch, sempat la buat gathering( utk bg kad sbnrnyer) dgn kwn2 masa kt UTM dl dgn kwn masa MTTP dl.tak sangka sume sanggup spend time utk jumpa saya & en ninja.terharu betul.yelah bila dh keje ni masing-masing bz.kiranya dah lama la kitaorg tak jumpa wlpun tempat keje sama department je lain2. En Idzaney dr cyber sanggup spend skt masa utk jumpa kitaorg.untuk pengetahuan sume, en idzaney ni antara org penting dlm catatan pertemuan saya & en ninja.
kepada CK,Onn, Nazrul, aren , azli , redza & idzaney thanks for spend ur timefor me & en ninja yesterday.I'm very happy to see ualls sume. Harap kamu semua dapat la hadir memeriahkan majlis saya & en ninja nanti.

* sangat hepi + berdebar & berdebar lagi.....

Saturday, June 13, 2009

Checklist menjelang 20hari lagi

Update Checklist Lagi

Date Akad nikah : 3 Julai 2009 ( selepas asar)
Tempat Akad Nikah : Masjid Al-Amin
Date Sanding : 4 Julai 2009
Tempat sanding : My sweet home :)
Date Tandang : 11 Julai 2009
Tempat tandang : Rumah En.Ninja

Hantaran : Bunga untuk hantaran blm beli lagi.dah tgk kt SSF tp takda yg berkenan.ehmmmmm...nk p nilai pulak nanti.hope jumpa la yg berkenan dihati.adik saya ckp " saya nie cerewet "

Kad jemputan : kwn2 sila bersabar ye. proses penghantaran sedang dijalankan.saya baru balik dr outstation.InsyaALLAH esok saya pos.
Tok kadi : settle
akad nikah outfit :settle.saya sukerrr!!!!
Baju Sanding : Settle
Baju tandang : settle
Pelamin : settle
Mak andam : settle
Bunga pahar: settle
Outfit for family: settle.cuma my mum bz cari tudung pulak.
Bridesmaid: settle
Bilik pengantin :cadar -settle, langsir settle
Fotographer: settle
Katering: last week caterer dh dtg umah.settle :)
Cake: kena call my cousins "rina"
Door Gift : sbnrnyer dh settle tp ayah tambah tetamu pulak.so nk kena cari doorgift utk VIP & my frends
Kompang & MC :settle
Marhaban :settle.Maklong saya ada join group marhaban ni so dia offer nk buat masa majlis saya nanti :)
Bunting: sedang dlm proses design & hntr untuk print
Honeymoon: settle booking & payment

Jemputan ke Majlis saya



kepada semua kawan-kawan, anda dijemput ke majlis perkahwinan saya pada 4 Julai 2009 ni.

Monday, June 8, 2009

outstation

seminggu ni saya ke utara untuk outstation.sebelum bercuti panjang kena p survey dulu projek2. Hari ni ke Sg petani & esok ke penang pulak.saya ada projek di jambatan p.pinang.penat drive hari ni masih lg terasa dan esok pagi2 kena gerak ke penang pulak.ehmmm...keje oh keje kalau bukan pasal keje & duit takkan saya segigih ini.Arghhh...claim bln lepas bila nk masuk!! dah sengket ni :(

Thursday, June 4, 2009

30 Hari

sebulan je lagi untuk menjadi Puan Ainul..hehehehe.debaran kian terasa :)


Denise carried a bouquet of sweet peas in varying shades of pink to add depth and texture to her single-hue arrangement.

Saturday, May 30, 2009

1 Bulan 6 hari..

School Holiday is coming !!!! & kenduri kawen pun banyak starting this weekand. Dapat 4 jemputan kawen utk minggu ni.tp blh p 2 je sbb 2 lagi kt luar KL.esok ada kenduri di Kajang & Rawang..InsyaALLAH kalau sempat p dua-dua.
1 bulan 6 hari je lagi???? arghhhhhh...berdebar + sedih + excited + entah apa-apa perasaan la lagi.berdebar sbb dah nak jadi isteri org.byk tanggungjawab tu.harap dapat  jadi isteri yg terbaik utk en ninja. sedih sbb nak tinggalkan zaman bujang yang mmg best sbb blh buat suke hati mcm nk bgn lambat ke, malas masak ke..sapa yg kisah? Excited sbb nak kawen la :) hehehehe
Apapun perasaan saya, masa akan tetap berlalu dan masa yg dinanti pasti akan tiba. Cuma blh berdoa & berusaha agar rumah tangga yang dibina kekal hingga ke akhir hayat.AMIN!!!!(sapa yg baca blog ni sila amin kan utk saya gak)





Friday, May 29, 2009

Fesyen Mempelai Artis




Ramai artis yang telah menamatkan zaman bujang mereka di sepanjang tahun lepas dan tahun ini. Pelbagai gaya telah dipaparkan mereka sewaktu bernikah dan menaiki jinjang pelamin.

Gaya mempelai artis tanahair masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan serta padat dengan adat ketimuran. Namun, gaya tidak diabaikan demi merakamkan detik-detik istimewa ketika melangkah ke alam rumahtangga.

Untuk tontonan dan rujukan para pelayar GUA yang sedang bersiap sedia untuk menaiki jinjang pelamin, GUA paparkan Fesyen Mempelai Artis untuk semua. 

Seorang lagi artis yang menggunakan khidmat pereka Lynda Rahim ialah Yatt.Dandanan rambut Yatt unik sekali dan apabila dipadankan dengan selendang mini, Yatt tampak berseri-seri di hari bahagia.

Tini menggabungkan rona putih dan merah untuk diperagakan sewaktu  majlis bersanding. 
Unik tetapi cocok keseluruhan penampilan Tini dan suami di malam penuh bersejarah itu.

Pengantin baru Linda Jasmine menggayakan baju nikah rekaan Datin SyarifahKirana yang menggunakan fabrik lace serba putih
dari Jakel.Rambut dibiar lepas dan disempurnakan dengan selendang
 panjang sedondon rona.


Sari Yanti menampilkan kelainan ketika majlis akad nikah beliau dengan 
mengenakan baju kurung berona putih gading rekaan Lynda Rahim 
ditambah dengan unsur purdah Timur Tengah dan aksesori rantai 
dahi seperti puteri Jasmine. Sangat menarik!


Bertuahnya lah badan Ekin apabila baju bersandingnya mendapat
sentuhan Rizalman. Idea baju caftan ini tercetus daripada
puteri Balqis dari Hikayat 1001 malam.
Disiapkan oleh 15 pembantu dalam masa sebulan
setengah dan manik-maniknya sahaja seberat 2kg.

Pengantin muda Intan Sarafina mengenakan fesyen kebaya pendek korset dilitupi fabrik lace. Baju hasil ciptaan Man Kajang ini menjadikan Intan seorang mempelai yang sangat manis!

Maya Karin memilih Radzuan Radzwill sebagai pereka fesyen untuk hari bahagianya dan begitu anggun sekali pelakon popular ini ketika diapit oleh suaminya yang kacak bergaya. Maya memang seorang yang ringkas tetapi begitu memukau.


Rosma memakai fesyen rekaan butik D’Risik yang serba putih ketika majlis akad nikah beliau yang dilangsungkan di masjid Putrajaya. Baju kurung moden ini ditambah perincian di lengan untuk menampilkan sesuatu yang istimewa.


Dynas kelihatan bagai puteri dari kayangan ketika  mengenakan baju kebaya French lace rekaan pereka fesyen terkenal Calvin Thoo. Menurut Calvin, beliau mengambil masa empat bulan untuk menyiapkan baju ini yang perinciannya terdiri daripada manik dan kristal Swarovski.


Cantiknya Ning Baizura yang memperagakan rekaan Jovian Mandagie di hari pernikahannya. Manis bertudung, Ning kelihatan seperti puteri jelita dari Timur Tengah.


Tidak pernah Erra Fazira kelihatan secantik ini. Bekas Ratu Cantik Malaysia ini memaparkan cahaya dalaman apabila mengenakan baju rekaan dari Radzuan Radzwill. Manik-manik di tudung menambah seri pelakon jelita milik Engku Emran ini.
From Gua.com.my


Thursday, May 28, 2009

Bedroom Deco

masa search deco utk bilik nanti, jumpa la bbp deco yg menarik.check it out!









Checklist lagiiiii

Update Checklist Lagi

Date Akad nikah : 3 Julai 2009 ( selepas asar)
Tempat Akad Nikah : Masjid Al-Amin
Date Sanding : 4 Julai 2009
Tempat sanding : My sweet home :)
Date Tandang : 11 Julai 2009
Tempat tandang : Rumah En.Ninja

Hantaran : Semua barang-barang hantaran dh settle cuma proses untuk mengubahnye saje.next week plan nk p ssf utk cari bunga.

Kad jemputan : kad dah siap cuma nk distribute kt sume undangan je
Tok kadi : ayah dh p jumpa tok kadi. for ur info, tok kadi ni sedara mara kitaorg je.hehehe

Solemnisation outfit :both of us tempah kt maksu saya sbb dia ada butique pengantin sendiri.ehmmmm..tp blm tgk lagi baju tu lg.bila nk balik tgk baju ni???ehmmmmm :(

Mak andam – maksu saya jgk....

Bunga pahar – my mum dah tlg belikan..

Outfit for family – my sister " kakyong" sudi sponser.

Bridesmaid – baju dh settle tp blm pos kan lagi..

Flowergirl – perlu ke???? anak sedara saya kecik lagi..huhuhu

Bilik pengantin – cadar dh beli kt Jakel.kelakar betul ms beli cadar ni.maksu blh masuk anak wayang la gara-gara kejayaannyer memujuk akak jakel bg la diskaun..hamppir 70% kitaorg dapat..


Fotographer – paksu saya sbb butique maksu ada package photpo gak.

Katering - my cousin's catering..my mum bgtau nk buat 2 catering sbb jemput ramai sgt.tp my mum ckp " don't worry ,mak uruskan "lalala..

Cake- My cousin gak ada buat business cake ni.so dah ada org sponser la kek.dh demand nk kek 3 tingkat..

Door Gift – macam-macam my mum nk bagi..tp sume dh settle cuma vip's gift mak nk tlg carikan.." jimat la duit saya "

Kompang & MC - dah ada org nk tlg uruskan..

Bunting ke banting ???- nak buat yg simple je.ada sape2 yg tau katne nk wat benda ni yg murah ;)

Honeymoon- dah booking flight.p dlm negara je sbb kes H1N1 ni la.takpa lepas raya nk p oversea lak..