BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 22, 2009

Selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak



Sudah lama tak update blog ni.malas sgt rasanya. Lagipun lepas kawen ni time utk rehat rasa mcm kejap je.yelah dl ms bujang opis dgn umah sewa dkt je. sejak kawen kena bgn awal pagi.pukul 6.30pg dh kena gerak dr shah alam ke opis kt jalan pantai baru.Nasib baik la opis kita org dekat je.dekat sgt :) tp bkn 1 company ye..
Bulan puasa ni waktu keje dh berubah.dr 8pg - 4.30ptg.nampak gaya lepas sahur tak leh la nk tido.kena bersiap lepas subuh terus gerak.Hari ni dh hari ke2 berpuasa.1st time berpuasa bersama suami & keluarga mertua. Nak cite skt kisah ms 1st sahur sabtu lepas.saya dh semangat mlm tu konon-konon nk bgn awal tlg my parents in law prepare sahur.tepat jam 4.15pg jam berbunyi tp tak bgn jgk.hihihii..akhirnya pukul 4.45pg br la dpt bgn & terus p dapur.Tup..tup my parents in law dh siap kan sume.alamak segannyer!!!!! rasa bersalah sangat.( apa la punya menantu..huhu)..saya pun dgn tangkas membantu la apa yg blh dibantu time termasuk la kejutkan my hubby yg nyenyak tido ( jeles betul tgk dia).. Siap je mkn sume saya pun tlg la kemaskan. hehehe nk cover sbb bgn lmbt td.
Pagi ni saya bgn pukul 4.00 pagi tau.ingat dh plg awal.smpi je dapur tgk ayah mertua ku dh sibuk memasak.awalnyer abah bangun...takpa kali ni sempat la bantu banyak sikit.kalau ualls nk tau my father in law ni sangat rajin & pandai masak.segan dgn dia sbb saya tak la pandai sgt.Ibu mertua ku agak kepenatan sbb bejaga mlm menjaga cucu yg baru dilahirkan.
That's all for this time about my sahur' story...Puasa sebulan ni.banyak lagi sahur & berbuka pose nk dilalui.
Kepada semua, selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak.Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun lepas.


4 comments:

mun-e said...

slamat bpuasa ainul. tinggal kat rumah mertua ke? kat mane?

ainulfadz said...

selamat berpuasa munie.a'ah tinggal kt umah mertua kt shah alam.blm dpt cari rumah lagi..

cikin said...

selamat menyambut ramadhan buat ainul dan hubby..;)

ainulfadz said...

Thanks cikin.kawen ni kena la merajinkan diri bgn awal masak sahur.hehehe