BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 22, 2009

Selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak



Sudah lama tak update blog ni.malas sgt rasanya. Lagipun lepas kawen ni time utk rehat rasa mcm kejap je.yelah dl ms bujang opis dgn umah sewa dkt je. sejak kawen kena bgn awal pagi.pukul 6.30pg dh kena gerak dr shah alam ke opis kt jalan pantai baru.Nasib baik la opis kita org dekat je.dekat sgt :) tp bkn 1 company ye..
Bulan puasa ni waktu keje dh berubah.dr 8pg - 4.30ptg.nampak gaya lepas sahur tak leh la nk tido.kena bersiap lepas subuh terus gerak.Hari ni dh hari ke2 berpuasa.1st time berpuasa bersama suami & keluarga mertua. Nak cite skt kisah ms 1st sahur sabtu lepas.saya dh semangat mlm tu konon-konon nk bgn awal tlg my parents in law prepare sahur.tepat jam 4.15pg jam berbunyi tp tak bgn jgk.hihihii..akhirnya pukul 4.45pg br la dpt bgn & terus p dapur.Tup..tup my parents in law dh siap kan sume.alamak segannyer!!!!! rasa bersalah sangat.( apa la punya menantu..huhu)..saya pun dgn tangkas membantu la apa yg blh dibantu time termasuk la kejutkan my hubby yg nyenyak tido ( jeles betul tgk dia).. Siap je mkn sume saya pun tlg la kemaskan. hehehe nk cover sbb bgn lmbt td.
Pagi ni saya bgn pukul 4.00 pagi tau.ingat dh plg awal.smpi je dapur tgk ayah mertua ku dh sibuk memasak.awalnyer abah bangun...takpa kali ni sempat la bantu banyak sikit.kalau ualls nk tau my father in law ni sangat rajin & pandai masak.segan dgn dia sbb saya tak la pandai sgt.Ibu mertua ku agak kepenatan sbb bejaga mlm menjaga cucu yg baru dilahirkan.
That's all for this time about my sahur' story...Puasa sebulan ni.banyak lagi sahur & berbuka pose nk dilalui.
Kepada semua, selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak.Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun lepas.


Saturday, August 1, 2009

Majlis Tandang di Shah Alam



Alkisahnyer...pada 11.7 lepas, majlis tandang saya di shah alam. sebelum majlis tu nk discuss dgn photographer nk buat outdor pada sebelah paginye.so lepas tu blh la terus ke majlis sebelah my husband.taknak buat ptg sbb takut penat sgt & takut tak sempat nk layan kwn2. so we decide buat sblh pgi jam 10pg di taman tasik shah alam ( sebelah mahkamah).. Nasib baik la buat sblh pagi sbb tak panas sgt & abg faizal( photographer) tu ckp bgs buat pagi sb pencahayaan pun bagus..sbnrnye photographer hari tu paksu saya je.tup tup pagi tu dia ajak abg faizal tu dtg.abg faizal ni professional photographer.dia la ambik photo utk final mentor.
macam-macam aksi la kitaorg kena buat time tu.melompat,peluk,laga hidung..arghhh mcm2 la.baru la tau susah jgk nk jd model ni. tgk gmbr cantik tp disebaliknyer ALLAH yelah yg tahu.apa-apa saya sgt berpuas hati dgn hasil keje abg faizal tu. gambar tak dapat lagi.ni gambar dr camera hazwan( bakal adik ipar) yg merangkap 2nd photographer. Ada bakat si hazwan tu tp nanti dah jd doktor sempat ke nk jd photographer lg???
enjoy la gambor nie ye.kalo ada aksi yg menyebabkan anda semua meluat, rasa nk muntah minta maap ler.sila la abaikan ye :)














Majlis tandang tu berjalan dgn lancar. smpi kol 11 mlm org still dtg. terima kasih kepada sume yg hadir memeriahkan majlis saya & en ninja....

Perasan tatkala ini :)

Sebulan sudah bergelar isteri kepada En Ninja.hehehe..apa kah perasaan saya? ehmm..sangat-sangat la bahagia.hanya org yg dh kawen je faham perasaan nie. betul tak??
Kadang-kadang rasa mcm tak percaya je.betul ke aku dh kawen ni? Sila la sedar Pn Ainul..hikhihkhik
Alhamdulillah, syukur pada ALLAH sbb memberikan kebahagian ini. Harap kebahagian ni kekal selamanya.Amin!!

ni ada la upload skt gmbr masa sanding 4 julai lepas..



my parents & parents in law



Sesi makan-makan..( terpaksa kontrol mkn.mkn skt je..huhuhu)


My Big family :)